“Ik wil met pure ingrediënten iets lekkers maken dat er ook nog eens mooi uitziet.”


    Djurre klein2

    Chef-kok Djurre Veensma groeide op in een bakkersfamilie, dus het bakken en koken werd hem met de paplepel ingegoten.

    Djurre: “Ik ben altijd met eten bezig en sta al van jongs af aan in de keuken. Op mijn vijftiende had ik een baantje in het Hof van Oldeberkoop, een restaurant die in aanmerking kwam voor een Michelin-ster. Ik begon als afwashulp, maar de chef-kok merkte mijn enthousiasme voor koken op en al snel mocht ik de voor- en nagerecht en maken. Alles wat met eten te maken heeft, interesseert mij: van fooddesign en recepten ontwikkelen tot een smaakvol diner op een bijzondere locatie. Ik noem mijzelf ook wel streek-chef, omdat ik een voorliefde heb voor streekproducten. Streekproducten zijn vaak verrassend goed van smaak en ik vind het prettig om te weten waar de producten waarmee ik werk vandaan komen. Om de streekproducten meer onder de aandacht te brengen, ontwikkelde ik Djurre's Maaltijdbox met heerlijke en gemakkelijke recepten. Het is voor mij de uitdaging om op een eenvoudige manier iets lekkers te maken met pure ingrediënten dat er ook nog eens mooi uitziet.”