Hollandse asperges zijn echte seizoensgroenten! Omdat asperges tijdelijk verkrijgbaar zijn, heeft het aspergeseizoen altijd iets magisch. Laat u inspireren met asperge de lux. Dit recept zit vol met luxe ingrediënten.
Een taartje van pastinaak
Met pastinaak kunt u verschillende kanten op. U kunt ze roosteren of koken. Vooral roosteren is heerlijk! Maak er ook eens een taartje van als voorgerecht of als tussendoortje. Serveer hier een groene salade bij die licht is aangemaakt met een lekkere dressing. En klaar is uw heerlijke vegetarische gerechtje.
WAAR MOETEN VERSE ASPERGES AAN VOLDOEN
- Verse asperges herkent u aan haar glanzende stengels;
- De onderzijdes van de asperges mogen niet ingedroogd zijn;
- Wrijf de asperges zachtjes tegen elkaar, hoort u piepend geluid dan zijn ze vers.
Nieuwe Schijf van Vijf
Het Voedingscentrum presenteerde dinsdag de nieuwe Schijf van Vijf. Ook Djurre Kookt geeft dagelijks advies over lekkere en gezonde voeding! Een van de belangrijkste aanbevelingen is om elke dag meer groente te eten. Dat juichen wij natuurlijk van harte toe, al mag het van ons nog wel een klein onsje meer zijn.
Carpaccio van citrus
De meest lekkere en voedzame voedingsmiddelen zijn meestal eenvoudig te verwerken. Schil een sinaasappel en een grapfruit en snijd hem in gelijke plakjes. Serveer deze citrus carpaccio met gemarineerde rode biet, zachte geitenkaas en walnoten. Dit zal zeker smaken tijdens de paasdagen.
Smoothie van sinaasappel, banaan en dragon
De paasdagen staan voor de deur. Graag wil ik jullie inspireren. Probeer deze smoothie met sinaasappel, banaan en dragon. De dragon zorgt voor een unieke smaakbeleving. Daarnaast is de smoothie prima te combineren bij lunchgerechten en is supergezond.
STUUR UW RECEPT IN
Kent u ook een lekker recept die u graag wilt delen met iedereen op deze website? Stuur hem dan in en wie weet gaan wij aan de slag met uw inzending.
Inspiratie voor de Paasdagen
Als ik aan Pasen denk dan zie ik een mooi gedekte tafel met verse smoothies, muffins, heerlijke salades en nog veel meer. Wil je ook inspiratie opdoen voor Pasen? Ontdek dan deze vernieuwde recepten voor Pasen.
Kookworkshop aan huis
Een kookworkshop aan huis kunt u nu afnemen vanaf €39,50 p.p. Vraag naar de mogelijk heden.
Welkom op deze website Djurre Kookt
Ik ben Djurre Veensma, het culinaire hart van Djurre Kookt. Eten is mijn passie. Deze passie heb ik jarenlang kunnen uiten in de horeca. Maar steeds meer kreeg ik de behoefte mijn kookkennis breder uit te dragen. Daarom ben ik in februari 2013 eerst gestart met Djurreskookworkshop en nu Djurre Kookt.