Spruitjes 3 keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen! Per 100 gram spruitjes bevatten spruitjes 150 milligram vitamine C. Dat is zo’n 2 tot 3 keer zoveel als hetzelfde gewicht aan sinaasappelen. Spruitjes eten dus! Hoe maak jij je spruitjes klaar?
Wilt u veelzijdig met wild koken? Dit kan bij Djurre Kookt
Het idee leeft dat er enkel in het najaar wild beschikbaar is, niets is minder waar! Elk seizoen kent zijn eigen wild zoals, ree in de winter en het voorjaar. In de zomer zijn er volop wilde ganzen, houtduiven en eenden verkrijgbaar! Het najaar is uiteraard gevuld met onder andere fazant en haas. Zodoende kunt u in elk seizoen bij ons een wild workshop boeken.
Wat is de inhoud van deze wild workshop?
Een wild workshop aan huis kunt u afnemen vanaf €45,00 p.p. .
Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.
Kookworkshop
Afgelopen vrijdag weer een kookworkshop aan huis verzorgd! Een kookworkshop aan huis kan je al afnemen vanaf €39,50 p.p.
PASTA MET COURGETTE, MARJOLEIN EN GEBRANDE HAZELNOTEN
"Verse kruiden maken het verschil tussen een 'prima' of een 'overheerlijke' maaltijd. Gebruik bijvoorbeeld bij dit gerecht een beetje verse marjolein. Echt heerlijk! Het geeft een extra boost en verbetert de smaak.
Een vegetarische variant? Laat de hamreempjes achterwege."
Proef en beleef dit recept!
Zomerse Libanese salade
Ook zo gek op de Libanese keuken? Dan moet je absoluut eens deze zomerse Libanese salade met komkommer, radijs en tomaat proberen. Deze Libanese salade is fris, kruidig en perfect voor bij een BBQ.
Deze salade wordt trouwens niet alleen in Libanon gegeten, maar ook in landen als Irak, Jordanië en Syrië.
En laten we het belangrijkste ingrediënt niet vergeten: geroosterde stukjes pitabrood of Libanees platbrood.
Kookworkshop met Friese Streekproducten
Elke kookworkshop kan naar wens worden ingericht. Zo kunnen er kookworkshops worden gehouden voor bedrijfsuitjes, maar ook voor vrienden en kennissen. Dit allemaal bij u thuis, maar het kan ook op een door u gekozen locatie. De gebruikte receptuur neemt u mee naar huis voor een culinaire verwennerij elders.Bij het koken wordt veel aandacht besteed aan kooktechnieken, kookvaardigheden en een goede presentatie van het gerecht. Natuurlijk werken wij met verse, eerlijke en duurzame producten uit de Friese streek.Een kookworkshop aan huis kunt u afnemen vanaf €39,50 p.p.
Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.
Lekker recept voor moederdag
Zondag is het alweer Moederdag, ook genieten van uitgebreide smaakvolle recepten?
En verras haar hiermee en geniet er zelf natuurlijk net zoveel van! ;)
Nieuw!!! Green Egg barbecue Workshop
Als de warmere dagen weer in aantocht zijn, is niets fijner dan samen buiten zijn en lekker koken. 'Djurre Kookt' verzorgt een exclusieve Green Egg barbecue workshop op een locatie naar uw keuze. Geniet bijvoorbeeld buiten in de tuin van het heerlijke weer, een verfrissend drankje en ontdek de vele mogelijkheden van de Green Egg barbecue.
Tijdens deze exclusieve workshop wordt gestart met de uitleg over het gebruik van de Green Egg barbecue. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende soorten rookhout en de temperatuurbeheersing. Daarnaast behandelen we verschillende accessoires en technieken, zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaan wij in op bereidingswijzen van verschillende ingrediënten en de daarbij gewenste temperaturen.
Na de opgedane kennis ga ja aan de slag met het driegangendiner, welke bestaat uit echte zomerse gerechten, met bijvoorbeeld kip, rund, varken, vis en verschillende soorten groenten. Per gerecht komen verschillende bereidingstechnieken aan bod, zoals slow cooking en grillen op hoge temperaturen.
Aansluitend ga je genieten van het door jezelf bereide diner, uiteraard voorzien van bijpassende wijnen of speciaalbieren.
Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.
Het is bijna pasen ????
Yes het is weer bijna Pasen. En daarom deze extra vrolijke nieuwsbrief met heerlijke paasrecepten. Proef en beleef de paasrecepten van Djurre Kookt! Probeer ook de klassiekers van afgelopen jaar. Genoeg lekkers om een paastafel mee te vullen. Van carpaccio van citrus tot paasmuffins. Voor ieder wat wils.
Saté van gemarineerde kip, zoete aardappelfriet uit de oven en een tomatensalade
Deze saté van kip is echt heerlijk mals! Combineer het met huisgemaakte frieten van zoete aardappel en een tomatensalade. Maak het af met chilimayonaise. Dat wordt smullen!
Geroosterde venkel met krieltjes, makreel en walnoten
Probeer ook eens dit lekkere gerechtje waarin alle smaken perfect samenkomen.
Wat deze heerlijke geroosterde venkel met krieltjes lekker maakt is de toevoeging van dille en zure room. Vergeet de makreel niet, want die zorg voor een mooie balans in het gerecht.
Rijk gevulde bulgur met geroosterde bloemkool, tomaatjes, spekjes, walnoten en rucola
Afgelopen week ben ik weer druk bezig geweest voor de Friese Streekbox. De Friese Streekbox gaat namelijk weer van start. Volg de Friese Streekbox via Facebook en blijf op de hoogte.
Dit is echt stevige kost, zonder dat het zwaar op de maag ligt. Want dit lekkere gerecht zit vol met groenten en stevige bulgur (Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe, oorspronkelijk komt bulgur uit het Midden-Oosten). Lekker anders en ook nog eens gezond.
Tip: zonder spekjes heb je een vegetarische variant.
Gebakken saucijsjes met rijst, cashewnoten en een kakelvers eitje
Een heerlijk Indiaas gerecht! Het origineel is met vis, maar ik vind het met saucijsjes ook erg lekker. Even wat anders!
Nog een leuke bijkomstigheid; het gerecht zit boordenvol eiwitten, vezels en ijzer. Dat wordt smullen!
Geroosterde bloemkool met gremoulata, gebakken spekreepjes, walnoten, paddenstoelen en een aardappelpuree
De Latijnse naam voor bloemkool is Brassica oleracea. Bloemkool staat bovenaan de lijst van meest gegeten groenten in ons land. Naast de witte bloemkool zijn er ook oranje, groene en paarse varianten.
Bloemkool komt uit eigen land, maar wordt ook geïmporteerd uit onder meer Frankrijk en Italië.
Probeer dit recept!