DOE MEE MET ONS FRIES STREEKDINER! 🍷🍴🌽🌱

     

    DOE MEE MET ONS FRIES STREEKDINER! 🍷🍴🌽🌱

    Chef Djurre en chef Wouter verzorgen op zaterdag 16 maart een Friese Tapasavond.
    Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken ze verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq. Kortom, lekker genieten in ongedwongen sfeer bij Hotel/Restaurant Goerres in Akkrum. 

    Nu is je kans om mee te doen met het Fries streekdiner. Lees meer over onze Friese tapasavond en meld je nu aan!

    tapas1

    Djurre's Maaltijdbox - Stel hem nu zelf samen! 🍤🍗🍆🌽😍

     

    Wekelijks keus uit lekkere recepten met biologische producten uit Noord-Nederland gratis thuisbezorgd.

    maaltijdbox vernieuwd

     

     

     

     

     

     

    Streekchef Djurre van Djurre's Maaltijdbox kiest voor een gezonde routine. Helemaal aangepast aan jouw persoonlijke situatie. Ben je vegetariër of eet je liever een lekker stukje vis of vlees. Wil  je af en toe een extra recept bestellen of wil je het aantal personen aanpassen bij een bepaald recept? Dat is allemaal mogelijk bij Djurre's Maaltijdbox!

    Voor hetzelfde geld eet je biologisch

    Mijn persoonlijk menu met keuze uit 15 gerechten. 
    Per gerecht kies je voor 2 of 4 personen.

     

    100% biologisch, direct van de boer uit Noord-Nederland, eten van het seizoen, Djurre’s Maaltijdbox is kleinschalig en persoonlijk, de recepten zijn goed uitvoerbaar in doorgaans in 20-30 minuten te bereiden

     

    200-400 gram verse groenten, vegetarisch,
    drie sterren vlees en duurzame vis. Met versgarantie. Géén abonnementsverplichtingen


     
    Zo gemakkelijk werkt Djurre's Maaltijdbox:
     We bezorgen gratis, met gekoelde bezorgauto's en vaste bezorgers

    Streekdiner met streekchef Djurre en chef Wouter

    Op zaterdag 16 maart 2019 om 18:00 uur is er een Friese tapasavond bij Restaurant Goerres oan ‘e Boarn in Akkrum.

    Streekchef Djurre en chef Wouter verzorgen een Friese Tapasavond.

    Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken de koks verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq.

    Kom lekker genieten in ongedwongen sfeer van verrassende gerechtjes, op een mooie locatie aan het water bij
    Goerres, oan 'e Boarn.  

    Goed idee: spreek weer eens af met je vrienden en geniet van deze avond uit!

     

    Menu:
    Ontvangst met desembrood van de beste bakker van Friesland, met boter, tapenade en pesto.

     

    Van de taspasbar:
    - Salade van wâldbeantsjes, gele bieten, sinaasappel en suikerbrood croutons
    - Akkrumer ham met gemarineerde meloen en Frysk hynder whiskystroop
    - Blini van rode biet, geitenkaas van de molkerij, casewnoten
    - Gazpacio van tomaat, munt en basilicum créme
    - Rouleau van gerookte zalm van Ale, met zeekraal en crême fraiche


    Van de grill
    - Zacht gegaard buikspek, krokant gegrild, met dragon espuma
    - Biefstukje van ree uit de Deelen, met saus van chocola en Friese kruidkoek
    - “Spaanse” omelet, met aardappel, knoflook en prei
    - Gepofte aardappel met kruidencême
    - Pulled chicken, met witte koolsalade, walnoten, citrusfruit en notenmayonaise
    - Groentespiesje met courgette, vleestomaat en maiskolfje
    - Kabeljauw “en papilotte” met wijn, boter en room gestoofd


    Dessert:
    - Salade van peer, bleu de Wolvega en geroosterde noten
    - Crême catalana met Akkrumer reuzenbitter
    - Gegrilde cake, roodfruit, vanilleroom, crumble van Dúmkes
    - Boereiis fan Jinshuizen
    - Warme Appelstrudel met in frysk famke likeur gewelde rozijnen

     

    Menuprijs 37,50 p.p.

    Dranken / Wijnen
    Brûzer / el potro Frison/ Friese mousserende wijn
    Eigengemaakte limoncello
    Friese speciaalbieren

    Reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0566651312

    djurre tussen de kool

    Verras je Valentijn!

    EN KOOK EEN LEKKERE MAALTIJD VOOR JE LIEF!

    Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Even wat extra aandacht voor je geliefde, je kids, je naasten of natuurlijk voor jezelf:).

    Geef je lief en/of je naasten de verniewde maaltijdbox van Djurre cadeau!
    Je stelt hem zelf samen. Ook al kies je maar een gerecht.
    Jij bepaalt hoeveel recepten je wilt.
    En welke gerechten jij het lekkerst vindt.

    Hier vind je vele recepten om uit te kiezen. Zowel voor 2 als voor 4 personen en tenminste de helft is vegetarisch.
    Lekker koken en smullen op Valentijnsdag!

    Een lekker chocolaatje of een lekker geurtje kan natuurlijk ook!

    https://www.ekonoom.nl/biologische-pakketten/maaltijdbox

    valentijn1

    De lekkere smaak van de Japanse nashi peer

    Afgelopen week kwam een dorpsgenoot met een zak Japanse nashi peren, omdat zij het zelf ook niet allemaal kon opeten. Wat een verwennerij! Als kookliefhebber kan ik hier wel wat mee. De Japanse nashi peer is een kruising tussen peer en meloen. Hij is stevig en zoet, maar wel sappig vruchtvlees. Het schilletje is niet eetbaar, dus dat moet je verwijderen.
    Het recept wat ik ga maken met de Japanse nashi peer kan je prima serveren bij een nagerecht of serveer ze als bijgerecht van wild.

    peren1

    Green Egg barbecue Workshop

    Als de warmere dagen weer in aantocht zijn, is niets fijner dan samen buiten zijn en lekker koken. 'Djurre Kookt' verzorgt een exclusieve Green Egg barbecue workshop op een locatie naar uw keuze. Geniet bijvoorbeeld buiten in de tuin van het heerlijke weer, een verfrissend drankje en ontdek de vele mogelijkheden van de Green Egg barbecue.

    Tijdens deze exclusieve workshop wordt gestart met de uitleg over het gebruik van de Green Egg barbecue. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende soorten rookhout en de temperatuurbeheersing. Daarnaast behandelen we verschillende accessoires en technieken, zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaan wij in op bereidingswijzen van verschillende ingrediënten en de daarbij gewenste temperaturen.

    Na de opgedane kennis ga ja aan de slag met het driegangendiner, welke bestaat uit echte zomerse gerechten, met bijvoorbeeld kip, rund, varken, vis en verschillende soorten groenten. Per gerecht komen verschillende bereidingstechnieken aan bod, zoals slow cooking en grillen op hoge temperaturen. 

    Aansluitend ga je genieten van het door jezelf bereide diner, uiteraard voorzien van bijpassende wijnen of speciaalbieren.

    Een Green Egg workshop kun je al afnemen vanaf €39,50 p.p.

    green egg1

    GROENE ASPERGES MET ROOMBRIE

    Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met Hollandse ingrediënten. Ik maakte namelijk een lekkere salade van groene asperges met roombrie. Op feestjes wordt roombrie meestal geserveerd op een toastje. Maar je kunt nog veel meer lekkers maken met roombrie. Zo is het ook lekker op een broodje en zoals ik je in dit artikel laat zien, verwerkt in een salade. Ontdek alle Paasrecepten en geniet!

    asperges1

    VIND HET GOUDEN EI EN WIN!!!

    Het is bijna Pasen. Tijd om paaseieren te gaan zoeken! De Friese Streekbox verstopt de komende twee weken ook een paasei in één van zijn maaltijdboxen. Vind jij het gouden paasei? Dan ligt een extra luxe ontbijtbox met Pasen voor je klaar!! Bestel dus een Friese Streekbox, en ga op zoek!

    Dat wordt het begin van een heeeel vrolijk pasen! - Chef Djurre

    *Levering volgens de algemene voorwaarden van Bioweb (te lezen op www.bioweb.nl) -
    Bezorgregio Friesland (muv Waddenlanden)

    Ga voor meer informatie naar: https://www.bioweb-fryslan.nl/index.php?cPath=1022

    Doe mee en win1

    Griekse bonenstoof  met feta en honing

    Fasolakia is een magnifieke sperziebonenstoof naar klassiek Griekse receptuur. Na één hap weet je: dit is puur comfortfood. Toeval wil dat het recept in een oogwenk te bereiden is! Je laat de bonen garen in een saus van tomaten en serveert er in de oven gebakken feta bij. Een lust voor oog en mond, want de honing transformeert in een toffee-achtige karamellaag. Een perfecte combi van zout, zoet en hartig.Griekse bonenestoof met feta en honing1

    KLANTENERVARING

    • Djurre zijn workshops zijn echt een aanrader!! Meerdere malen met 10-15 man veel pret gemaakt, geleerd en bovenal erg lekker gegeten!!

      Jacco Visser

    • Na een gezellige workshop kaasmaken en een keurig verzorgde boerenkaasfondue verlaten ze zeer tevreden de boerderij; de beste reclame!

      Kaasboerderij de Stelp

    • Ik zou Djurre Kookt dan ook van harte aanbevelen voor groepen vrienden, zakelijke events of als familie.

      Cornelis Lemstra