• Blog

Streekdiner met streekchef Djurre en chef Wouter

Op zaterdag 16 maart 2019 om 18:00 uur is er een Friese tapasavond bij Restaurant Goerres oan ‘e Boarn in Akkrum.

Streekchef Djurre en chef Wouter verzorgen een Friese Tapasavond.

Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken de koks verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq.

Kom lekker genieten in ongedwongen sfeer van verrassende gerechtjes, op een mooie locatie aan het water bij
Goerres, oan 'e Boarn.  

Goed idee: spreek weer eens af met je vrienden en geniet van deze avond uit!

 

Menu:
Ontvangst met desembrood van de beste bakker van Friesland, met boter, tapenade en pesto.

 

Van de taspasbar:
- Salade van wâldbeantsjes, gele bieten, sinaasappel en suikerbrood croutons
- Akkrumer ham met gemarineerde meloen en Frysk hynder whiskystroop
- Blini van rode biet, geitenkaas van de molkerij, casewnoten
- Gazpacio van tomaat, munt en basilicum créme
- Rouleau van gerookte zalm van Ale, met zeekraal en crême fraiche


Van de grill
- Zacht gegaard buikspek, krokant gegrild, met dragon espuma
- Biefstukje van ree uit de Deelen, met saus van chocola en Friese kruidkoek
- “Spaanse” omelet, met aardappel, knoflook en prei
- Gepofte aardappel met kruidencême
- Pulled chicken, met witte koolsalade, walnoten, citrusfruit en notenmayonaise
- Groentespiesje met courgette, vleestomaat en maiskolfje
- Kabeljauw “en papilotte” met wijn, boter en room gestoofd


Dessert:
- Salade van peer, bleu de Wolvega en geroosterde noten
- Crême catalana met Akkrumer reuzenbitter
- Gegrilde cake, roodfruit, vanilleroom, crumble van Dúmkes
- Boereiis fan Jinshuizen
- Warme Appelstrudel met in frysk famke likeur gewelde rozijnen

 

Menuprijs 37,50 p.p.

Dranken / Wijnen
Brûzer / el potro Frison/ Friese mousserende wijn
Eigengemaakte limoncello
Friese speciaalbieren

Reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0566651312

djurre tussen de kool

KLANTENERVARING

  • Djurre zijn workshops zijn echt een aanrader!! Meerdere malen met 10-15 man veel pret gemaakt, geleerd en bovenal erg lekker gegeten!!

    Jacco Visser

  • Na een gezellige workshop kaasmaken en een keurig verzorgde boerenkaasfondue verlaten ze zeer tevreden de boerderij; de beste reclame!

    Kaasboerderij de Stelp

  • Ik zou Djurre Kookt dan ook van harte aanbevelen voor groepen vrienden, zakelijke events of als familie.

    Cornelis Lemstra