Met burgers kun je werkelijk alle kanten op en elke keuken ter wereld kan vertaald worden naar een burger. Het is de vraag of dat altijd een goed idee is. Van deze burger met komijn en aardappel kunnen we gerust zeggen dat het een geslaagd idee is.
Gehaktballetjes met geroosterde bloemkool, zwarte bonen en gember-tahinsaus
Deze leuke combinatie van texturen en kleuren vrolijkt je zeker op. De bloemkool hoef je alleen maar in grove stukken te hakken en dan rooster je deze met de bonen, gehaktballetjes en specerijen in de oven. De saus van tahin en gember is zo gemaakt. Tast toe! Bekijk het recept!
Een kookworkshop naar wens
Elke kookworkshop kan naar wens worden ingericht. Zo kunnen er kookworkshops worden gehouden voor bedrijfsuitjes, maar ook voor vrienden en kennissen. Dit allemaal bij u thuis, maar het kan ook op een door u gekozen locatie. De gebruikte receptuur neemt u mee naar huis voor een culinaire verwennerij elders.
Bij het koken wordt veel aandacht besteed aan kooktechnieken, kookvaardigheden en een goede presentatie van het gerecht. Natuurlijk werken wij met verse, eerlijke en duurzame producten uit de Friese streek.
Een kookworkshop aan huis kunt u afnemen vanaf €42,50 p.p.
Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.
https://djurrekookt.nl/contact
Chayote met rode peper en koriander
De chayote is een onbekende groente in Nederland. De groente ziet een beetje uit als een peer met stekels en is familie van de komkommer. De chayote is wat steviger en hierdoor wat langer houdbaar in vergelijking met de komkommer. Door de klimaatverandering is de chayoto nu ook goed te verbouwen in Nederland. Probeer ook eens dit recept.
Linzensoep met boerenrookworst en rauweham op roggebrood
De koude en donkere dagen zijn weer vol in aantocht. Deze linzensoep is een perfect gerecht om voor thuis te komen na een koude dag en staat in een handomdraai op tafel. Een leuk alternatief voor erwtensoep, maar smaakt zeker net zo lekker! De soep serveer je met krokant roggebrood en rauwe ham. Lekker hoor!
BBQ workshop aan huis
Afgelopen vrijdag weer een BBQ workshop afgenomen. Leuk om met deze enthousiaste mensen te werken! Ook viel het gerijpte vlees van Uw slager Gerald Huft goed in de smaak. 🔥🔥🔥. Genieten dus! Wat ga jij voor lekkers maken op de EGG?
Wil jij ook een workshop op maat volgen?
Truffelaardappelgratin met bacon en een witte kool salade met citrus en noten
Deze authentieke ovenschotel maken we dit keer niet met een gewone aardappelen maar met truffelaardappelen. Deze traditionele aardappelgratin met truffelaardappel bestaat uit lagen dunnen plakken truffelaardappel. De slagroom zorgt voor een heerlijk volle smaak. De knapperige bacon zorgt de bite. De witte koolsalade maakt het gerecht af. Mmmmh! Dat wordt genieten!
Geroosterde bloemkoolsteak met gremoulata en gebrande noten
Jaarlijks gooit iedere Nederlander bijna 50 kilo goed voedsel in de vuilnisbak. Deels omdat we het verkeerd bewaren, maar ook omdat we niet zo goed weten wat we met kliekjes aan moeten, hoewel je veel lekker gerechtjes kan maken van kliekjes. Hierbij een lekker gerecht met geroosterde bloemkool met gremoulata. Dat wordt smullen!
Ook lekker koken aan huis?
Afgelopen vrijdag in Dwingeloo een geslaagde en gezellige kookworkshop verzorgd.
Op het menu stond:
Kip met een rijkgevulde witte koolsalade, sinaasappel- en grapefruitpartjes, walnoten en notenmayonaise
***
Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoencrème
***
Limoentaart met frambozen en dragonsiroop
Wil jij ook een kookworkshop aan huis afnemen? Vanaf €42,50 p.p. kom ik bij je thuis.
Green Egg Diner in de theetuin van Le Brocope in Oldeberkoop
Op vrijdag 16 augustus organiseren we een Green Egg BBQ Diner in de theetuin van Le Brocope. Eet jij ook mee?
Wat kunnen de gasten/cursisten verwachten:
Een diner van de Green Egg BBQ. Gasten die meer willen weten over het gebruik van de Green Egg BBQ kunnen op deze avond de kneepjes van het BBQ-vak leren. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende soorten rookhout en de temperatuurbeheersing. Daarnaast behandelen we verschillende technieken zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaan wij in op de bereidingswijze van verschillende ingrediënten en de daarbij gewenste temperatuur.
Na de opgedane kennis kunnen gasten/cursisten vrijblijvend de verschillende producten op de BBQ bereiden waarna we een heerlijk driegangendiner serveren. Alle producten die we gebruiken komen uit de streek. Per gerecht komen verschillende bereidingstechnieken aan bod, zoals slow-cooking en grillen op hoge temperatuur.
Wij zullen rond 17:30 uur starten met het Green Egg BBQ Diner. Gasten/cursisten kunnen aansluiten wanneer ze maar willen.
Voor een Green Egg driegangendiner betaal je €35,00 p.p.
Laat je weten of je aan gaat schuiven?
We maken er een gezellige avond van!
Zomerse ovengroenten met linzensalade en een kruidige fetacrème
Linzen zijn erg lekker en kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in een gerecht. Deze bijzonder eiwitrijke peulvrucht is echter ontzettend veelzijdig en dat laten we je met dit recept zien. De zomerse groenten worden in de oven gegaard en de linzen kort gestoofd. De kruidige fetacrème zorgt voor een heerlijke verbinding in dit gerecht. Dat wordt genieten!
Zomerse kipspiesjes met gekleurde groenten en een frisse, groene bonensalade
Als je aan kipspiesjes denkt, dan denk je aan de zomer. Lekker op de barbecue, maar ook heerlijk uit de pan! Naast de spiesjes serveren we een lekkere, groene bonensalade. Heerlijk toch? Laat die zomer maar komen!
Lichte runder-shoarmasalade met bieslook-yoghurtdressing
Trek in wat lekkers? Met dit recept staat er in een handomdraai een heerlijke salade op tafel. Deze kruidige, lichte salade met verschillende groenten en een romige dressing van yoghurt en bieslook is namelijk een topper! En dankzij de shoarmakruiden is het resultaat om van te smullen.
EEN SUCCESVOL, SMAAKVOL EN (H)EERLIJK FRIESE TAPASAVOND!
Afgelopen zaterdag hadden chef Djurre DjurreKookt en chef Wouter van restaurant Goerres bij Hotel/Restaurant Goerres in Akkrum een unieke Friese tapasavond georganiseerd. Dit smaakt naar meer! Waarschijnlijk zal deze zomer weer een streekdiner georganiseerd worden. De locatie is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Djurre Kookt.