De lekkere smaak van de Japanse nashi peer

Afgelopen week kwam een dorpsgenoot met een zak Japanse nashi peren, omdat zij het zelf ook niet allemaal kon opeten. Wat een verwennerij! Als kookliefhebber kan ik hier wel wat mee. De Japanse nashi peer is een kruising tussen peer en meloen. Hij is stevig en zoet, maar wel sappig vruchtvlees. Het schilletje is niet eetbaar, dus dat moet je verwijderen.
Het recept wat ik ga maken met de Japanse nashi peer kan je prima serveren bij een nagerecht of serveer ze als bijgerecht van wild.

peren1

Green Egg barbecue Workshop

Als de warmere dagen weer in aantocht zijn, is niets fijner dan samen buiten zijn en lekker koken. 'Djurre Kookt' verzorgt een exclusieve Green Egg barbecue workshop op een locatie naar uw keuze. Geniet bijvoorbeeld buiten in de tuin van het heerlijke weer, een verfrissend drankje en ontdek de vele mogelijkheden van de Green Egg barbecue.

Tijdens deze exclusieve workshop wordt gestart met de uitleg over het gebruik van de Green Egg barbecue. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende soorten rookhout en de temperatuurbeheersing. Daarnaast behandelen we verschillende accessoires en technieken, zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaan wij in op bereidingswijzen van verschillende ingrediënten en de daarbij gewenste temperaturen.

Na de opgedane kennis ga ja aan de slag met het driegangendiner, welke bestaat uit echte zomerse gerechten, met bijvoorbeeld kip, rund, varken, vis en verschillende soorten groenten. Per gerecht komen verschillende bereidingstechnieken aan bod, zoals slow cooking en grillen op hoge temperaturen. 

Aansluitend ga je genieten van het door jezelf bereide diner, uiteraard voorzien van bijpassende wijnen of speciaalbieren.

Een Green Egg workshop kun je al afnemen vanaf €39,50 p.p.

green egg1

GROENE ASPERGES MET ROOMBRIE

Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met Hollandse ingrediënten. Ik maakte namelijk een lekkere salade van groene asperges met roombrie. Op feestjes wordt roombrie meestal geserveerd op een toastje. Maar je kunt nog veel meer lekkers maken met roombrie. Zo is het ook lekker op een broodje en zoals ik je in dit artikel laat zien, verwerkt in een salade. Ontdek alle Paasrecepten en geniet!

asperges1

VIND HET GOUDEN EI EN WIN!!!

Het is bijna Pasen. Tijd om paaseieren te gaan zoeken! De Friese Streekbox verstopt de komende twee weken ook een paasei in één van zijn maaltijdboxen. Vind jij het gouden paasei? Dan ligt een extra luxe ontbijtbox met Pasen voor je klaar!! Bestel dus een Friese Streekbox, en ga op zoek!

Dat wordt het begin van een heeeel vrolijk pasen! - Chef Djurre

*Levering volgens de algemene voorwaarden van Bioweb (te lezen op www.bioweb.nl) -
Bezorgregio Friesland (muv Waddenlanden)

Ga voor meer informatie naar: https://www.bioweb-fryslan.nl/index.php?cPath=1022

Doe mee en win1

Griekse bonenstoof  met feta en honing

Fasolakia is een magnifieke sperziebonenstoof naar klassiek Griekse receptuur. Na één hap weet je: dit is puur comfortfood. Toeval wil dat het recept in een oogwenk te bereiden is! Je laat de bonen garen in een saus van tomaten en serveert er in de oven gebakken feta bij. Een lust voor oog en mond, want de honing transformeert in een toffee-achtige karamellaag. Een perfecte combi van zout, zoet en hartig.Griekse bonenestoof met feta en honing1

Kookworkshop in dorpshuis Itens

Afgelopen vrijdag in het dorpshuis in Itens een zeer geslaagde kookworkshop verzorgd. Een kookworkshop kan je al afnemen vanaf €39,50 p.p. layout kookworkshop Itens1

BROCCOLISOEP MET KAAS EN GEURIGE TIJM-TOPPING

Voor een kommetje vol comfort hoef je geen uren in de keuken door te brengen, dat bewijst deze superkazige soep wel! Zondig lekker, maar wel ruimschoots gevuld met een ijzersterk groene groente: de broccoli. Deze meesterlijke kool is een graag geziene gast voor het maken van een soep, maar heeft vanwege zijn milde smaak een klein oppeppertje nodig. Ik heb de juiste match gevonden, dus laat je overtuigen!

Friese broccolisoep met kaas en geurige tijm topping1

Wist je dat...

Spruitjes 3 keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen! Per 100 gram spruitjes bevatten spruitjes 150 milligram vitamine C. Dat is zo’n 2 tot 3 keer zoveel als hetzelfde gewicht aan sinaasappelen. Spruitjes eten dus! Hoe maak jij je spruitjes klaar?

spruiten 1

Wilt u veelzijdig met wild koken? Dit kan bij Djurre Kookt

 

Het idee leeft dat er enkel in het najaar wild beschikbaar is, niets is minder waar! Elk seizoen kent zijn eigen wild zoals, ree in de winter en het voorjaar. In de zomer zijn er volop wilde ganzen, houtduiven en eenden verkrijgbaar! Het najaar is uiteraard gevuld met onder andere fazant en haas. Zodoende kunt u in elk seizoen bij ons een wild workshop boeken. 

Wat is de inhoud van deze wild workshop?

  • 3 gangen bereiden in groepjes
  • Koken met heldere wild-recepten
  • Eigen inzicht en creativiteit toepassen
  • Begeleiding van de chef
  • Werken met uitsluitend verse en seizoensproducten
  • Een wild workshop aan huis kunt u afnemen vanaf €45,00 p.p. .  
    Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.

    wild1

     

    Kookworkshop

    Afgelopen vrijdag weer een kookworkshop aan huis verzorgd! Een kookworkshop aan huis kan je al afnemen vanaf €39,50 p.p.kookworkshop 25 augustus 1

    PASTA MET COURGETTE, MARJOLEIN EN GEBRANDE HAZELNOTEN 

    "Verse kruiden maken het verschil tussen een 'prima' of een 'overheerlijke' maaltijd. Gebruik bijvoorbeeld bij dit gerecht een beetje verse marjolein. Echt heerlijk! Het geeft een extra boost en verbetert de smaak.
    Een vegetarische variant? Laat de hamreempjes achterwege."

    Proef en beleef dit recept!

    Pasta met courgette marjolein en gebrande hazelnoten1

    Zomerse Libanese salade

    Ook zo gek op de Libanese keuken? Dan moet je absoluut eens deze zomerse Libanese salade met komkommer, radijs en tomaat proberen. Deze Libanese salade is fris, kruidig en perfect voor bij een BBQ. 
    Deze salade wordt trouwens niet alleen in Libanon gegeten, maar ook in landen als Irak, Jordanië en Syrië. 
    En laten we het belangrijkste ingrediënt niet vergeten: geroosterde stukjes pitabrood of Libanees platbrood. 

     Een zomerse Libaneese salade met komkommer radijs en tomaat1

    Kookworkshop met Friese Streekproducten

    Elke kookworkshop kan naar wens worden ingericht. Zo kunnen er kookworkshops worden gehouden voor bedrijfsuitjes, maar ook voor vrienden en kennissen. Dit allemaal bij u thuis, maar het kan ook op een door u gekozen locatie. De gebruikte receptuur neemt u mee naar huis voor een culinaire verwennerij elders.Bij het koken wordt veel aandacht besteed aan kooktechnieken, kookvaardigheden en een goede presentatie van het gerecht. Natuurlijk werken wij met verse, eerlijke en duurzame producten uit de Friese streek.Een kookworkshop aan huis kunt u afnemen vanaf €39,50 p.p. 

    Vraag naar de mogelijkheden die Djurre Kookt biedt.

    foto nieuwsbrief DjurreKookt1

    KLANTENERVARING

    • Djurre zijn workshops zijn echt een aanrader!! Meerdere malen met 10-15 man veel pret gemaakt, geleerd en bovenal erg lekker gegeten!!

      Jacco Visser

    • Na een gezellige workshop kaasmaken en een keurig verzorgde boerenkaasfondue verlaten ze zeer tevreden de boerderij; de beste reclame!

      Kaasboerderij de Stelp

    • Ik zou Djurre Kookt dan ook van harte aanbevelen voor groepen vrienden, zakelijke events of als familie.

      Cornelis Lemstra