Green Egg Diner in de theetuin van Le Brocope in Oldeberkoop

 

Op vrijdag 16 augustus organiseren we een Green Egg BBQ Diner in de theetuin van Le Brocope. Eet jij ook mee?

Wat kunnen de gasten/cursisten verwachten:
Een diner van de Green Egg BBQ. Gasten die meer willen weten over het gebruik van de Green Egg BBQ kunnen op deze avond de kneepjes van het BBQ-vak leren. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende soorten rookhout en de temperatuurbeheersing. Daarnaast behandelen we verschillende technieken zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaan wij in op de bereidingswijze van verschillende ingrediënten en de daarbij gewenste temperatuur.

Na de opgedane kennis kunnen gasten/cursisten vrijblijvend de verschillende producten op de BBQ bereiden waarna we een heerlijk driegangendiner serveren. Alle producten die we gebruiken komen uit de streek. Per gerecht komen verschillende bereidingstechnieken aan bod, zoals slow-cooking en grillen op hoge temperatuur.

Wij zullen rond 17:30 uur starten met het Green Egg BBQ Diner. Gasten/cursisten kunnen aansluiten wanneer ze maar willen.

Voor een Green Egg driegangendiner betaal je €35,00 p.p.

Laat je weten of je aan gaat schuiven?
We maken er een gezellige avond van!

djurre bbq 1

Zomerse ovengroenten met linzensalade en een kruidige fetacrème

Linzen zijn erg lekker en kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in een gerecht. Deze bijzonder eiwitrijke peulvrucht is echter ontzettend veelzijdig en dat laten we je met dit recept zien. De zomerse groenten worden in de oven gegaard en de linzen kort gestoofd. De kruidige fetacrème zorgt voor een heerlijke verbinding in dit gerecht. Dat wordt genieten!

Zomerse ovengroenten met linzensalade en een kruidige fetacrème1

Lichte runder-shoarmasalade met bieslook-yoghurtdressing

Trek in wat lekkers? Met dit recept staat er in een handomdraai een heerlijke salade op tafel. Deze kruidige, lichte salade met verschillende groenten en een romige dressing van yoghurt en bieslook is namelijk een topper! En dankzij de shoarmakruiden is het resultaat om van te smullen.

Lichte rundershoarmasalade met bieslook yoghurtdressing 2

EEN SUCCESVOL, SMAAKVOL EN (H)EERLIJK FRIESE TAPASAVOND!

Afgelopen zaterdag hadden chef Djurre DjurreKookt en chef Wouter van restaurant Goerres bij Hotel/Restaurant Goerres in Akkrum een unieke Friese tapasavond georganiseerd. Dit smaakt naar meer! Waarschijnlijk zal deze zomer weer een streekdiner georganiseerd worden. De locatie is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Djurre Kookt. 

streekdiner2

DOE MEE MET ONS FRIES STREEKDINER! 🍷🍴🌽🌱

 

DOE MEE MET ONS FRIES STREEKDINER! 🍷🍴🌽🌱

Chef Djurre en chef Wouter verzorgen op zaterdag 16 maart een Friese Tapasavond.
Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken ze verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq. Kortom, lekker genieten in ongedwongen sfeer bij Hotel/Restaurant Goerres in Akkrum. 

Nu is je kans om mee te doen met het Fries streekdiner. Lees meer over onze Friese tapasavond en meld je nu aan!

tapas1

Djurre's Maaltijdbox - Stel hem nu zelf samen! 🍤🍗🍆🌽😍

 

Wekelijks keus uit lekkere recepten met biologische producten uit Noord-Nederland gratis thuisbezorgd.

maaltijdbox vernieuwd

 

 

 

 

 

 

Streekchef Djurre van Djurre's Maaltijdbox kiest voor een gezonde routine. Helemaal aangepast aan jouw persoonlijke situatie. Ben je vegetariër of eet je liever een lekker stukje vis of vlees. Wil  je af en toe een extra recept bestellen of wil je het aantal personen aanpassen bij een bepaald recept? Dat is allemaal mogelijk bij Djurre's Maaltijdbox!

Voor hetzelfde geld eet je biologisch

Mijn persoonlijk menu met keuze uit 15 gerechten. 
Per gerecht kies je voor 2 of 4 personen.

 

100% biologisch, direct van de boer uit Noord-Nederland, eten van het seizoen, Djurre’s Maaltijdbox is kleinschalig en persoonlijk, de recepten zijn goed uitvoerbaar in doorgaans in 20-30 minuten te bereiden

 

200-400 gram verse groenten, vegetarisch,
drie sterren vlees en duurzame vis. Met versgarantie. Géén abonnementsverplichtingen


 
Zo gemakkelijk werkt Djurre's Maaltijdbox:
 We bezorgen gratis, met gekoelde bezorgauto's en vaste bezorgers

Streekdiner met streekchef Djurre en chef Wouter

Op zaterdag 16 maart 2019 om 18:00 uur is er een Friese tapasavond bij Restaurant Goerres oan ‘e Boarn in Akkrum.

Streekchef Djurre en chef Wouter verzorgen een Friese Tapasavond.

Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken de koks verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq.

Kom lekker genieten in ongedwongen sfeer van verrassende gerechtjes, op een mooie locatie aan het water bij
Goerres, oan 'e Boarn.  

Goed idee: spreek weer eens af met je vrienden en geniet van deze avond uit!

 

Menu:
Ontvangst met desembrood van de beste bakker van Friesland, met boter, tapenade en pesto.

 

Van de taspasbar:
- Salade van wâldbeantsjes, gele bieten, sinaasappel en suikerbrood croutons
- Akkrumer ham met gemarineerde meloen en Frysk hynder whiskystroop
- Blini van rode biet, geitenkaas van de molkerij, casewnoten
- Gazpacio van tomaat, munt en basilicum créme
- Rouleau van gerookte zalm van Ale, met zeekraal en crême fraiche


Van de grill
- Zacht gegaard buikspek, krokant gegrild, met dragon espuma
- Biefstukje van ree uit de Deelen, met saus van chocola en Friese kruidkoek
- “Spaanse” omelet, met aardappel, knoflook en prei
- Gepofte aardappel met kruidencême
- Pulled chicken, met witte koolsalade, walnoten, citrusfruit en notenmayonaise
- Groentespiesje met courgette, vleestomaat en maiskolfje
- Kabeljauw “en papilotte” met wijn, boter en room gestoofd


Dessert:
- Salade van peer, bleu de Wolvega en geroosterde noten
- Crême catalana met Akkrumer reuzenbitter
- Gegrilde cake, roodfruit, vanilleroom, crumble van Dúmkes
- Boereiis fan Jinshuizen
- Warme Appelstrudel met in frysk famke likeur gewelde rozijnen

 

Menuprijs 37,50 p.p.

Dranken / Wijnen
Brûzer / el potro Frison/ Friese mousserende wijn
Eigengemaakte limoncello
Friese speciaalbieren

Reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0566651312

djurre tussen de kool

Verras je Valentijn!

EN KOOK EEN LEKKERE MAALTIJD VOOR JE LIEF!

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Even wat extra aandacht voor je geliefde, je kids, je naasten of natuurlijk voor jezelf:).

Geef je lief en/of je naasten de verniewde maaltijdbox van Djurre cadeau!
Je stelt hem zelf samen. Ook al kies je maar een gerecht.
Jij bepaalt hoeveel recepten je wilt.
En welke gerechten jij het lekkerst vindt.

Hier vind je vele recepten om uit te kiezen. Zowel voor 2 als voor 4 personen en tenminste de helft is vegetarisch.
Lekker koken en smullen op Valentijnsdag!

Een lekker chocolaatje of een lekker geurtje kan natuurlijk ook!

https://www.ekonoom.nl/biologische-pakketten/maaltijdbox

valentijn1

De lekkere smaak van de Japanse nashi peer

Afgelopen week kwam een dorpsgenoot met een zak Japanse nashi peren, omdat zij het zelf ook niet allemaal kon opeten. Wat een verwennerij! Als kookliefhebber kan ik hier wel wat mee. De Japanse nashi peer is een kruising tussen peer en meloen. Hij is stevig en zoet, maar wel sappig vruchtvlees. Het schilletje is niet eetbaar, dus dat moet je verwijderen.
Het recept wat ik ga maken met de Japanse nashi peer kan je prima serveren bij een nagerecht of serveer ze als bijgerecht van wild.

peren1

KLANTENERVARING

  • Djurre zijn workshops zijn echt een aanrader!! Meerdere malen met 10-15 man veel pret gemaakt, geleerd en bovenal erg lekker gegeten!!

    Jacco Visser

  • Na een gezellige workshop kaasmaken en een keurig verzorgde boerenkaasfondue verlaten ze zeer tevreden de boerderij; de beste reclame!

    Kaasboerderij de Stelp

  • Ik zou Djurre Kookt dan ook van harte aanbevelen voor groepen vrienden, zakelijke events of als familie.

    Cornelis Lemstra